Kulturhus de Wanne in de race voor nominatie Appeltjes van Oranje 2016

Kulturhus de Wanne in strijdt met negen andere ontmoetingsruimtes uit de regio Oost om een plek bij de genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2016. Het Nederlandse publiek kan ieder jaar meestemmen op zijn of haar favoriet in de regio. Het bestuur van de stichting roept daarom iedereen op om op hen te stemmen. Dat kan van maandag 7 december 09.00 uur tot en met zondag 13 december 2015 op www.oranjefonds.nl/appeltjes. In mei 2016 reikt Koningin Máxima voor de veertiende keer de Appeltjes van Oranje uit.

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht om gemeenschappelijke voorzieningen die worden beheerd en gerund door vrijwilligers.

Bas Hommelink voorzitter van Stichting Kulturhus Beltrum vertelt: ”Er is niet gedacht vanuit één gebouw maar door SAMEN WERKEN en SAMEN DOEN met andere gebouweigenaren is een bloeiende en toekomstbestendige sociale structuur ontstaan in Beltrum. Hierbij fungeert Kulturhus de Wanne als het ‘kloppend hart’ van ons dorp. Als we de prijs winnen dan kunnen we samen met basisschool de Sterrenboog en Stichting Jongerenwerk Beltrum de nog gewenste creatieve ruimte realiseren”.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

  • Dorpsböke
  • Eetcafé kerst 2014
  • Beltrum Veur Mekare 10 mei 2015
  • Kulturhus
  • Logo Oranje Fonds