Kulturhus de Wanne afgevallen voor nominatie Appeltjes van Oranje 2016

Vrijdag 15 januari was een spannende dag voor Stichting Kulturhus Beltrum. Tijdens de landelijke selectiedag van de Appeltjes van Oranje 2016 in Fort Voordorp nabij Utrecht presenteerden de 40 initiatieven zich aan elkaar en aan een deskundige jury van het Oranje Fonds.

Kulturhus de Wanne in Beltrum was uit 160 aanmeldingen geselecteerd om deel te nemen aan de 2e ronde. Tijdens deze 2e ronde, die bestond uit een stemweek die is gehouden van 7 t/m 13 december 2015 en de landelijke selectiedag, zijn uiteindelijk 10 initiatieven genomineerd voor de finaledag in mei waarop Koningin Maxima de Appeltjes van Oranje uitreikt.

Bas Hommelink voorzitter van Stichting Kulturhus Beltrum heeft tijdens selectiedag nogmaals de kracht van het Kulturhus gedachtegoed in Beltrum onder de aandacht gebracht. ‘Er is niet gedacht vanuit één gebouw maar door SAMEN WERKEN en SAMEN DOEN met andere gebouweigenaren is een bloeiende en toekomstbestendige sociale structuur ontstaan in Beltrum. Hierbij fungeert Kulturhus de Wanne als het ‘kloppend hart’ van het dorp’.

Ronald Stapelbroek vertelt: ‘nadat bekend werd dat ons Kulturhus in de stemweek de meeste stemmen had vergaard in de regio Oost steeg bij ons de spanning. Jammer genoeg werd even later duidelijk dat de jury een andere keuze had gemaakt en Kulturhus de Wanne niet bij de laatste 10 genomineerden hoorde. Maar gelukkig hoefden we niet met lege handen naar huis. Door het Oranje Fonds werden we nog verrast met een cheque van € 2.500,-. Uiteindelijk zijn we niet genomineerd maar we kijken desondanks toch terug op een leuke en inspirerende selectiedag’.

Op de finaledag in mei wordt uiteindelijk aan 3 van de 10 genomineerden de prijs die bestaat uit een geldbedrag van € 15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix uitgereikt. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

  • 20160115_132643
  • 20160115_161002
  • 20160115_140752