Finalist Dorpshuis van het jaar

In april is de zoektocht naar Dorpshuis van het jaar in Gelderland gestart. Er werd gezocht naar hét bruisende hart van het dorp waar voor iedereen wat te beleven is. Er is massaal gehoor gegeven aan de oproep. 105 mensen hebben via de website in totaal 74 dorpshuizen in Gelderland aangemeld. Er zijn veel ontroerende, originele inzendingen ingediend, met foto’s, filmpjes en collages. Bewoners, vrijwilligers en beheerders tonen veel betrokkenheid en daadkracht om het dorpshuis echt een huis voor iedereen te laten zijn. De jury had de moeilijke taak om 6 dorpshuizen te nomineren. Ze heeft onder andere gelet op activiteiten voor jong en oud, vernieuwing, zichtbaarheid en enthousiasme.

De 6 finalisten zijn inmiddels bekend; BMV Mariënvelde, dorpshuis de Horst in Horssen, het Gildehuis in Lobith, dorpshuis Rheden Willem de Zwijger, het hart Eefde en Kulturhus Beltrum. Zij gaan de strijd aan voor Dorpshuis van het Jaar. Wilt u deze strijd volgen? Op 24 oktober zal de eerste aflevering te zien zijn. Angelique Krüger van Omroep Gelderland zal verslag doen van de wedstrijd en komt langs bij de zes finalisten. Tijdens de acht afleveringen krijgen zij uitdagingen om te laten zien waarom zij de titel verdienen.

De zes genomineerde dorpshuizen krijgen elk € 750,-. De winnaar krijgt niet alleen mooi gedenkplaatje voor op de gevel. Tijdens de laatste uitzending, op 12 december, zal gedeputeerde Bea Schouten de prijs, te weten 2500 euro en een groot feest ter waarde van 3000 euro, uitreiken aan de winnaar.

Angelique Krüger interviewt beheerder Edmund Heutinck en overhandigd het spandoek